Poul Thaarup - MyGeneration

Go to content

Main menu:

Poul Thaarup

Mine 10 bedste
Mine 10 bedste - Poul Thaarup
Halløj !!!
Hermed den guldrandede liste med ord !!!
1. Black Sabbath "Master Of Reality" ..... husker stadig føste gang jeg hørte dette gudeguffede album i 1971. Bassen skulle altid skrues helt i bund og volumen helt i top. Teksterne blev lært til komsammemner, hvor vi nærmest skrålede og headbangede på række. Absolut det bedste Sabbath album. Plaketen hæng da osse på bedste plads i værelset.
Optog albummet til én af kammeraterne og han troede denne hosten i "Sweet Leaf", var noget jeg havde optaget!!
2. Black Sabbath " Black Sabbath" ...... bringer minder frem med naboens søn poul Ebbe ...... endda præstesøn ..... der stolt lod mig høre dette album for fuld volume i det tidlige 1970. Hastigt blev der sparet penge sammen til dette album ...... og så op i Musikhuset i Næstved og derefter hjem til lyttelse af dette. Herligt at Sabbath næsten altid har givet titelnummeret live. Engang spillede vi så højt, at én af mine kammeraters far vitterlig troede, det udenfor var regn og torden. Koncerter i 1970 i København & Odense gjorde, at Black Sabbath har været nummer 1 siden da.
3. Jane "Between Heaven And Hell" ..... helt fra de tidlige ´70´ere tog jeg til Lübeck, når et nyt album fra Jane kom på gaden. Brain Records & Jane var ikke noget, der udkom i Danmark. Bandet, der spiller den dag i dag, satte med dette album sig fast i min top 10 ..... denne tunge & dystre musik.
4. Mountain "Nantucket Sleighride" ...... albummet Jørgen Mylius spillede i LP Top 10 den sene lørdag aften i 1971, med advarsel om, at kom der musik i blanding af en brolæggerjomrfrue og et Boing fly ...... og det passede!! Leslie West er en yderst genial guitarist ..... som jeg oplevede i Malmö 2002 med Mountain. Bare tanken om denne koncert, får atter nakken til at gøre ondt!
5. Budgie "In For The Kill" ........ fattigmandens Sabbath er på dette deres album # 4 helstøbt heavy rock fra 1974 ........ Burke Shelley´s bas er SÅ heavy at højttalerne nærmest sitrer ved afspillelse af dette. Et absolut underrated band fra den gang.
6. Hard Stuff "Bulletproof" ....... med John duCann fra Andromeda ....... med en plade fyldt med rå hard rock fra 1972, hvor også deres album fra 1973 "Bolex Dementia" er værd at nævne.
7. Black Sabbath "Vol.4" fra 1972 ...... ferie i Odense, hvor jeg i lokal bladhandel købte engelsk musikblad med review at dette album. På det nærmeste stod jeg i kø i den lokale pladebutik på udgivelsesdagen. Husker stadig, at de ikke havde pakket alle kasser op ..... så det gav en del ventetid som lønnede sig. "Under The Sun" er det absolutte højdepunkt på dette album.
8. Hackensack "Up The Hard Way" fra 1974 ....... købt i den lokale Fona butik uden på forhånd at kende bandet og pladen ...... men med Nicky Moore´s rustne stemme, er det bare en killer den dag i dag.
9. Eloy "Silent Cries And Mighty Echoes" fra 1979 ..... atter Lübeck for at hente dette album fra denne tyske Pink Floyd lydende gruppe. Husker at lokalet i PresseZemtrum var totalt dekoret med postere om dette album.
10. Buffalo "Dead Forever" fra 1970 ..... dystert med heavy langsom guitar ...... jo dette band fra Australien er absolut pengene værd. Av ... min nakke!!!
Egentlig kunne en top 10 liste blot indeholde de 10 første album med Black Sabbath ..... men det er så en anden historie!!
Poul Thaarup   
 
Back to content | Back to main menu