Leo Christensen - MyGeneration

Go to content

Main menu:

Leo Christensen

Mine 10 bedste
Mine 10 bedste - Leo Christensen
Mine 10 bedste vinyl skiver – udvalgt af ” leo the lion ”
Mvh.,Leo Christensen.At skulle udvælge de 10 bedste albums fra en stor pladesamling, er en kæmpe udfordring, for der er mange af disse venyl-skiver som har deres egen historie, men her er et bud:

1:The Ventures – Underground Fire. ( 1968 )
Amerikansk Instrumentalgr., som i feb., 1960 røg til tops på de amerikanske hitlister med ” Walk don`t run ” og som siden hen har dannet skole og været stor inspirations kilde til alle former for amerikansk og europæisk instrumental musik, det være sig lige fra Brian Wilson fra The Beach Boys til Jeff Lynn fra ELO …The Ventures var i 1964-65 den første amerikanske instrumentalgr., der optrådte i Japan og fik sat gang i den Japanske instrumental musik og i det øvrige Asiatiske kontinent og har igennem årene givet utallige koncerter rundt omkring i Japan og altid for en fan skarer på en25.000 – 30.000 højt råbende og skrigende fans ( ala beatles mania …..det har dog ændret sig her i 2003 / 2004 hvor koncerterne har været på det mere almindelige plan.
The Ventures har siden 1960 opnået et salgs tal på ca., 60 mill,. solgte venyl skiver og er i dag indskrevet i Hall Of Fame.Jeg har selv haft den oplevelse at se dem live i 1989 i Odd Fellow Palæet i København og en gang i Sverige, da The Ventures var på deres første og eneste Skandinaviske tourne.
 
2:Bill Haley and the Comets……. Live in Sweden.( 1968 )
Bill Haley manden med den legendariske spytkrølle hængende ned i panden ( kiss curl ) og manden der for alvor fik sat gang i rock`n`roll musikken, med Rock Around The Clock – ( den mest sælgende singleplade i hele rockhistorien ) som blev udsendt første gang i foråret 1954 uden den store opmærksomhed, for så senere i sommeren 1955 at blive indlagt i den første amerikanske ungdomsfilm ” Blackboard Jungle ” under de første rulletekster i filmen, hvor de amerikanske teenager, så at sige tog melodien til sig og blev til en kult plade i de første teenage og ungdoms oprør.- og resten er jo ren rockhistorie i dag.Jeg har valgt denne senere LPplade fra 68 medBill Haley and the Comets……. Live in Swedenmed den begrundelse, at det er den eneste ægte live LPplade der eksistere, og her fornemmer man den ægte vare.
 
3:The Beatles …Second Album.
Denne Beatles-LP er en blandt mange, som har stået mit hjerte nærmest, og hvor historien er den, at jeg engang i begg., af 80èrne pludselig en dag stod med 5 stk`s Beatles LP`er i hånden og som var udsendt af det Canadiske pladeselskab Capitol Record, og hva`var nu det for noget, for jeg syntes da selv dengang, at jeg havde de Beatles LP`er jeg skulle have, men på disse LP`er var sammen sætningen af melodierne en ganske anden, forklaring følger her -( da The Beatles stod for at skulle slå igennem i U.S.Avar deres melodier lidt for vel afpudset til de amerikanske teenager, så EMI sendte råbåndene til Capitol record og her ændrede de lydbilledet til det jeg vil påstå er den ægte Beatles musik i super ren stereo og ikke som i de Engelske udgaver, hvor der er musik i den ene kanal og sang i den anden kanal - lyt selv til de ny udsendte Capitol CD boxsæt 1 & 2) så tro mig, jeg var en glad mand der gik hjem med de 5 stk`s Beatles LP`er.
4:The Swining Blue Jeans…. Live Cascade Beat Club.
 En af de LP`er som stadig finder vej til pladespilleren, er The Swining Blue Jeans, som jeg har oplevet live et par gange, bl.a på Hotel Frederiksminde i Præstø / (hvor jeg dengang var studio vært på The Voice i Næstved )og her havde jeg fornøjelsen af at være disk-jokey i mens The Swining Blue Jeans holdt pause.
 
5:The Yardbirds.
Fra bunken af Rytme & Blues musik har valget været ekstra svært, udbudet er stort, hvad skulle jeg vælge, har siddet med alt fra The Animals / The Pretty Things / Fleetwoodt Mac / Them / Amen Corner / Downlingers Sect / Dr. Feelgoodo.s.v….men da jeg skulle finde en fælles nævner for dem alle, så blev det til The Yardbirds, som jeg selv har oplevet live et par gange, sidste gang på Fjordvilla i Roskilde, hvor det publikum der var tilstedet den aften, fik lov til at se og opleve den spæde opstart på en supergr., helt uden sidestykke, nemlig som Led Zeppelin der den sommer var på deres første promotion udenfor England. Og den succe som de oplevede flere steder i Danmark, var nok til at de senere på året fik det store gennembrud i U.S.A.
6:Mich Ryder and the Detroit Wheels.
 En amerikansk soulgr., som jeg ud fra deres musikalske kunnen, vil placerer lige under James Brown og tættere kan man jo ikke komme, selveste soul musikkens godfather, og som Jim McCarty fra det tidligere The Yardbirds har skrevet bag på covert, ” Mitch has one of the great voices in all rock& roll and the music is like a one-punch KO from Mike Tyson ”…..
 
7:Elvis Presley … In Person.
Elvis Presley er også en af de LP`er der finder vej til pladespilleren, og især den her ” Elvis Presley In Person at the International hotel – Las Vegas, Nevada ” fra 1969, en perle blandt mange, hvor jeg til en hver tid, med et nok så glødende hjerte, vil kaste mig ud i en hvilken som helst heftig diskussion med en Elvis fan og sige at den her LP`- er det absolutte musikalske højdepunkt på Elvis Presley`s karriere, efter at have været misbrugt af general Tom Parkers vanvigtige og uduelige film idéer med tilhørende film melodier, så kom Elvis til live igen i NBC-TV SPECIAL SHOW i 68, for senere i 69 hvor Elvis Presley havde fundet sin rette hylde, og optrådte som den han ønskede at være og det er det, der netop oser ud af denne Lp-plade hvor sang og musikalsk glæde, gang efter gang kryber direkte ind under huden og bliver der, men desværre blev det hele lidt for kommercielt, og Elvis Presley måtte betale prisen.
8:Rod Stewart
 Rod Stewart har jeg stort set fuld siden han var med i gr., Small Faces og har som solo artist stået for mange gode melodier af den ene eller anden slags, og med lige så mange forskellige fortolkninger af andres melodier, på en meget varm og professionel måde, så som : I`m A Sailing / Blonde Have More Fun / Every Pictures Tells A Story / Maggie May / Pretty Flamingo / Sweet Little Rock `N`Roller / Pinball Wizard o.s.v.
Personligt syntes jeg at Rod Stewart var best i 80èrne, især da han havde musikere så som : Jay Davis /Robin Le Mesurier /Kevin Savigar / Jim Cregan 7Danny Johnson / Jim Zavala og Carmine Appice bag sig.Et hamrene godt band som til en hver tid kunne få det til at swinge,- helt der ud hvor det begynder at gøre ondt og det siger jeg, fordi jeg selv har oplevet det live, for når Rod Stewart med band optrådte i Danmark,så var jeg der næsten hver gang.
 
9:Betonhjertet ……Røde mors rock cirkus.  
Betonhjertet en Lpplade med bl.a. Troels Trier / Erik Clausen & Leif Sylvester – og andre gode musikere fra 70 `ernes Røde Mor Kollektiv, en LPplade som selv den dag i dag er helt unik, for jeg tror ikke, at der var nogender havde forestillet sig, at de tekster de skrev dengang om forskellige samfunds kritiske ting, desværre er lige så aktuelt i dag, som dengang,Og så kan man stille sig selv det spørgsmål, hvorfor har tingene ikke forandres sig, men det er jo en helt anden historie.
Troels Trier som i 80`erne rejste rundt med sit one mand show , har jegpersonligt oplevet utallige gange, især på Pakhuset i Nykøbing Sjælland, hvor der også her blev uddelt ” smæk ” for skillingerne eller Ta` på landet / under Emhættens skær / Videovold / Gi` mig TV & Spis,rejs og vær glad m.v….jo, - så sandelig en ”krudt” tønde på en scene, med mange uforglemmelige oplevelser.
10:Nøgne Øjne….Povl Dissing.
 Som sidste LPplade på min top10 liste, er med en meget smuk og veldrejet LPplade, som nok dengang, må siges at være var noget af et vovestykke i dansk musikhistorie, hvor man havde sat Povl Dissing & Benny Holst & The Beefeaters ( som var med . Peter Thorup /Morten Kjærumgård /Flemming ”Keit”Volkersen & Max Nhuthzhi ) – resultatet af denne blanding er et helt unikt stykke musik historie, som er svært at beskrive, det er musik der skal lyttes til.
 
Efter skrift:
Således en meget svær omgang, mange Lp-plader er blevet sat tilbage i reolen, med et lille stik i hjertet, for dem ville jeg også gerne have med, det er bl.a. musik fra den skandinaviske pigtråd og beat historie, det være sig amerikansk og engelsk 60 musik, videre til go gammel traditionel jazz med Papa Bue Viking jazzband, men således var mit bud på de LP-plader som flest gange finder vej til pladespilleren.
Med venlig hilsen
Leo Christensen.
 
Back to content | Back to main menu