Leo Christensen - MyGeneration

Go to content

Main menu:

Leo Christensen

Hvorfor musik
Hvorfor musik.af ” leo the lion ”

Leo Christensen.


Mit navn er Leo Christensen, jeg er født i 1947 og opvokset i Vordingborg, 1969-70 bosat i Næstved, arbejder som klubpædagog med børn fra 10 – 14 år m., f.ske. handicaps, har en tidligere håndværker uddannelse som bygningsmaler.


Mine fritid interesser udover at samle på musik og fotografere i sort/hvid m., fremkaldelse egen af billeder, er jeg studiovært på Radio Valde i programmet Golden Oldies Butikken, et musikprogram med musik fra 50`erne – 60`erne og 70`erne og har været studiovært på f.ske lokalradiostationer siden 1987.


Mine musikalske interesse startede helt tilbage i slutningen af 50`erne, hvor jeg en dag var på besøg hos en skolekammerat, hvis storebror lige havde fået fat i en Tommy Steele LP ( lakplade ) som vi næsten fik slidt op. Efter skole begyndte jeg at tjene lidt penge, som hurtigt blev omsat til en Phillips transistor radio, købt hos en radioforhandler i Axelsgade i Masensund. Her blev det radio Luxembourg på mellembølge, det faste lyttepunkt, til stor irritation for mine 2 andre brødre som jeg delte værelse med.


Senere da jeg gik ud af skolen, fik jeg arbejde på Vordingborg Trælasthandel og så blev der råd til en Phillips rejse grammofon med højtaler i låget og så afsted til musikhuset på Algade i Vordingborg, hvor de første singleplader blev indkøbt til 8.95 kr. stykket m/ Cliff Richard & The Shadows - Elvis Presley – Bill Haley – Tommy Steele – Jerry Lee Lewis – Eddie Cocran – Gene Vincents m. fl.


Senere i 1963 -64 blev det dansk / Skandinavisk pigtråd & beat musik der blev min hoved interessen og The Weedons m/ Shimmy Shimmy blev min farvoritgr., - hvor netop melodien Shimmy Shimmy, som selv den dag i dag, står som det bedste svar på, hvad var dansk pigtråds musik for en underlig størrelse.


En dag ligeledes der i 1963 -64 kom jeg forbi Frimærkehandler Jensen på Boulevarden i Vordingborg, for han var begyndt at sælge brugte plader og i en rode kasse, fandt jeg 2 LP´er med navnet The Ventures som jeg via radio Luxembourg, havde hørt med melodierne Walk Don`t Run – Journey To The Stars og Slaughter On Teen Avenue, her stod jeg så med LP`erne Twist with The Ventures & Mashed Potatoes and Groovy, begge LP`er fra 1962 – her var jeg solgt og herefter blev The Ventures min topfarvoritgr., og er det forsat, og jeg har personligt oplevet The Ventures live i 1989 da de gav koncert i Odd Fellow Palæet i København og et par koncerter i Sverige.


I årene 1965 – 66 ( og lidt til…. gik tiden med fast rute fart til Hit House – Jomfruburet eller Place Pigalle på Bakken, i ført grønne beatles støvler og jakke uden revers og skjorte med ”kalvekrøs” ala the Kinks, jo det var tider.


Men nu var det jo ikke kun i København det hele foregik, for i Vordingborg og videre syd på, var der, der i midt 60`erne et stort blomsterne musikalsk mekka, der var søndags pop bal i Kirkeskoven, hvor jeg tror at de fleste danske topgrupper har optrådt der,andre gange var det på ”Øjet” (en lokal popklub i Masensund .. hvor det var hovedsaligt var lokalebands fra Nykøbing Falster og Næstved og Vordingborg og omegn der optrådte her, ellers var det på Hotel Valdemar i Algade, en gang eller to kom Vordingborg også landkortet, når der blev afholdt DM mesterskab i pop musik i Vordingborg hallen. Længere syd på var det Hotel Baltica i Nykøbing Falster og Reventlowsparken i Saxkøbing.


I 1968 var det Fjordvilla i Roskilde der trak de store gruppe navne til sig og jeg var så heldig at opleve The New Yardbirds som det år var på en promotion tur i Skandinavien, inden de drog videre ud i den store verden som supergruppen Led Zeppelin, endvidere oplevede jeg også The Artwoods, som lidt senere blev til Deep Purple.


I midt 70`erne blev tid til at stifte familie, hvor der ind i mellem også kunne blive tid til nogle få Rock Revivel koncertter.


Som studievært på f.ske.lokalradioer, er der siden 1987 lavet mange herlige interviews, hvor jeg blot vil nævne nogle ganske få, så som mit allerførste radio interview, som blev med The Cliffteres i 1987, da de i Vise Vershuset i Tivoli, blev genforenet efter 25 år og hvor Johnny Raimer svor højt og helligt at de kun var sammen i den uge de spillede i Vise Vershuset, men de foresatte jo langt ind i år 2000.


En anden stor oplevelse var da jeg via radioen, skulle være diskjokey ved en The Swinging Blue Jeans koncert på ”Frederiksminde” i Præstø. det blev til en meget lang aften, men det var sjovt.


Favoritmusik : The Ventures og Surf musik og alt andet Instrumental musik, Amerikansk 50`er R`n`R – Engelsk & Amrikansk 60`er musik – Skandinavisk pigtråd og beatmusik – Blues & Glitter Rock og Rock-A-Billy musik.


Leo the Lion.

 
Back to content | Back to main menu